SEO Eğitiminde İndirim Fırsatını Kaçırmayın!

Wordpress SEO: Sıralamanızı Yükseltme için 20 İpucu ⚡️

WordPress SEO: Sıralamanızı Yükseltme için 20 İpucu ⚡️

WordPress sitenizin organik trafiğinizi arttırmak ve rakipleriniz ile daha iyi rekabet edebilemek için bu derinlemesine kılavuzu okuyabilirsiniz.

Web sitenizin CMS olarak WordPress’i seçmenizin nedenlerinden biri SEO dostu olduğunu okumuş olmanız olabilir. Aslında, wordpress SEO dostu olmaktan gurur duyduklarını görmek için ana sayfalarında WordPress’in güçlü özellikleri listesine göz atmanız yeterlidir:

Ancak bu, bir WordPress web sitesinin başlatılmasının arama motorlarının üstünde sıralanması için yeterli olduğu anlamına gelmez. Hala kullanmak için doğru SEO taktiklerini ve bunları nasıl uygulayacağınızı anlamanız gerekiyor, ancak iyi haber şu ki WordPress bunu yapmayı kolaylaştırıyor ve yeni başlayanların Google’dan trafiğini büyütmesini kolaylaştırıyor. Platform, hayatınızı kolaylaştırmak için SEO en iyi uygulamalarına uyan birçok özelliğe sahiptir, yani çabalarınızı sıralamalarınızda ve organik görünürlüğünüzde gerçek bir fark yaratan görevlere odaklayabilirsiniz. Aşağıda, web sitenizi optimize etmenize ve SEO başarısının tadını çıkarmanıza yardımcı olacak en iyi WordPress SEO ipuçlarımızı bulabilirsiniz.

WordPress Nedir?

WordPress, tüm internetin %35’ini çalıştıran ve BBC America, Time.com ve TechCrunch dahil olmak üzere her gün göz attığınız birçok web sitesine güç veren dünyanın en popüler içerik yönetim sistemidir. Bu küresel devler için işe yarıyorsa, bunun neden birçok web sitesi geliştiricisi için geçerli olduğunu görebilirsiniz.

WordPress, 2003 yılında bir blog platformu olarak başladı. Web sitelerini çalıştırmak için güçlü ve esnek bir çözüm haline gelmek için hızlı bir şekilde gelişti ve 2020’de bir e-ticaret çözümü olarak da kullanılabilir.

WordPress SEO Nedir?

WordPress tek başına sağlam bir SEO stratejisinin yerini almaz ve CMS’nin size zaman kazandırdığını ve deneyimsiz en iyi uygulamalara uymanıza yardımcı olduğunu inkar etmemekle birlikte, web sitenizi Google’da sıralamak için çaba göstermeniz gerektiğini anlamanız gerekir.

WordPress kullanmanız, kullandığınız SEO taktiklerinin değişeceği anlamına gelmez. Yine de harika içerikler oluşturmanız, harika bağlantılar kazanmanız ve sitenizin iyi optimize edildiğinden ve onu engelleyebilecek teknik sorunlardan arınmış olduğundan emin olmanız gerekir. Ancak WordPress, sitenizin sıralanmasına yardımcı olan temel özelliklerin çoğuna dikkat etmenize yardımcı olur ve aşağıda bulacağınız, özellikle platformda büyüme odaklı taktikleri uygulamanıza yardımcı olan ipuçları ve püf noktalarıdır.

Başlarken: WordPress SEO Temelleri

WordPress sitenizi nasıl düzgün bir şekilde optimize edeceğinizi ve organik trafiğinizi artırmaya başlamadan önce, sağlam bir yapıda çalıştığınızdan emin olmak için bilmeniz  gereken birkaç temel şey vardır.

1. Güvenilir bir Hosting Sağlayıcı Seçin

Sitenizi güvenilir bir sağlayıcıyla barındırdığınızdan emin olmanız gerekir. Site hızı, çalışma süresi ve güvenlik, konularında site sahibi olarak hangi firmayı kullanacağınıza dikkatlice karar vermelisiniz.

Site hızının WordPress sitenizin SEO performansı üzerinde doğrudan bir etkisi vardır ve hem kötü çalışma süresi hem de güvenlik açıkları site kalitesi sorunlarına neden olabilir. Performans sorunlarından muzdarip olmanız daha olası olduğundan, en ucuz seçeneği seçmeyin.

WordPress kendilerini üç barındırma sağlayıcısı öneriyor ve nereden başlayacağınızdan emin değilseniz bu seçenekleri dikkate almak mantıklıdır.

2. SEO dostu bir WordPress Teması yükleyin

WordPress’i ilk yüklediğinizde, platformun varsayılan ‘Yirmi Yirmi’ temasını göreceksiniz.  Binlerce ücretsiz tema ve daha birçok premium tema var, dikkatlice seçmeniz gerekiyor veya SEO dostu olmayan bir tema kullanabilirsiniz.

Birçok tema SEO dostu olduğunu iddia etse de, temaların kullanmayacağınız komut dosyaları ve eklentilerle birlikte gelir ve bu da sitenizin performansını yavaşlatır. Bir tema yüklemeden önce , potansiyel performans ve SEO sorunları hakkında bilgi edinmek için demosunu Google’ın web.dev aracıyla çalıştırın.

Bu, en azından sizi geride tutamayacak bir tema seçtiğinize dair güven verir.

3. WordPress SEO Eklentisi Yükleyin

Sitenizi optimize etmeye başlamadan önce bir SEO eklentisi ihtiyacınız bulunmaktadır. Çoğunlukla kullanılan 2 ücretsiz popüler seo eklentisi vardır:

Bu kılavuzda Yoast’ı kullanacağız. Bir eklenti yüklediğiniz sitenizin otomatik olarak sizin için optimize etmeyeceğini lütfen unutmayın.

WordPress’e bir eklenti kurmak için bir yol: yönetici paneline giriş yapmak ve soldaki menüden ‘yeni ekle’ eklentisi sayfasına gitmek: Eklentiler > Yeni ekle > yüklemek istediğiniz eklentiyi arayın ve ‘şimdi yükle’ye basın.

Yüklendikten sonra eklentiyi etkinleştirmeniz gerekir. En iyi WordPress SEO ipuçlarımızla çalışırken ek eklentiler de yükleyeceğiz.

Bir önceki yazımda WordPress SEO eklentileri yazımı okuyabilirsiniz: https://yunuskorkmaz.com/wordpress-seo-eklentileri/

4. Tercih Ettiğiniz Alan Adınızı Ayarlayın

İster https://domain.com veya https://www.domain.com olarak tercih ettiğiniz alan adını SEO’nuz üzerinde bir etkisi olmayacak, ancak sitenizin bunlardan yalnızca birinde erişilebilir olduğundan emin olmanız gerekir, çünkü bunlar Google tarafından farklı URL’ler olarak kabul edilir.

Şuraya gidin: Ayarlar > Genel. Burada tercih ettiğiniz alan adını seçebilirsiniz:

Diğer alan adı sürümü daha sonra tercih ettiğiniz alan adına yönlendirilir. Yeni bir web sitesi başlatıyorsanız, her iki seçeneği de seçmekten çekinmeyin, ancak mevcut bir siteyi değiştiriyorsanız, geçmişte kullandığınız sürümü kullandığınızdan emin olun.

Bunun bir yan notu olarak, bir SSL sertifikanız olduğundan emin olmanız ve web sitenizi HTTPS kullanarak çalıştırmanız gerekir. Yüklü bir sertifikanız yoksa, barındırma sağlayıcınızla veya geliştiricinizle konuşun veya ücretsiz Let’s Encrypt çözümünü keşfedin.

5. Sitenizin Görünürlük Ayarlarını Kontrol Edin

WordPress, sitenizi ‘arama motorlarını dizine eklemesinin önüne geçme olanağı verir. Fakat bunu işaretlerseniz web siteniz arama motorlarında gözükmez. Bu, geliştiriciler tarafından bir site geliştirilirken, sayfalar ve içerik tamamlanmamışken dizine eklenmesini durdurmak için yaygın olarak kullanılır.

Sitenizin görünürlük ayarlarını şurada kontrol etmeniz gerekir: Ayarlar > Okuma.

Burada, sayfanın hemen altında bir onay kutusu göreceksiniz.

Bu kutu işaretliyse, işaretini kaldırmanız gerekir.

6. WordPress’te SEO Dostu URL Yapılarını Kullanma

WordPress, URL’lerin nasıl yapılandırıldığına ilişkin size bir dizi farklı seçenek sunar ve en SEO dostu seçeneği kullandığınızdan emin olmanız gerekir.

WordPress varsayılan olarak şu URL’leri kullanır: https: //alanadi.com/?p=123. Bu URL’ler arama motoru dostu değildir ve sayfanın ne hakkında olduğunu yalnızca URL’den belirlemeye bile başlamanın kesinlikle bir yolu yoktur.

Neyse ki, özel bir URL yapısı seçebilirsiniz:  Ayarlar > Kalıcı bağlantılar

Kalıcı bağlantılarınız için ‘Yazı Adı’ seçmenizi öneriyorum.

7. Sitenizi Google Arama Konsolu ile Doğrulayın ve XML Site Haritanızı Gönderin

Daha önce yapmadıysanız, sitenizi Google Search Console ile doğrulamanız gerekir.

https://search.google.com/search-console/about adresine giderek Listelenen doğrulama adımlarını izleyin ve ‘HTML etiketi’ yöntemini seçin ve HTML etiketini koplayın. Oradan alacağınız kodu Yoast eklentisindeki şu kısmı yapıştırmalısınız: SEO > Genel > Web Yöneticisi Araçları > Google doğrulama kodu’ kutusuna girin.

Sitenizi doğruladıktan sonra, Search Console aracında ‘Site Haritaları’ sekmesine giderek XML site haritanızı göndermeniz gerekir.  (Yoast varsayılan olarak bir XML site haritası oluşturur – domain.com/sitemap.xml adresini kontrol edin)

Daha sonra site haritası konumunuzu (sitemap.xml) gönderebilirsiniz:

WordPress SEO İpuçları: Sayfaları ve Yazıları Optimize Etme

WordPress SEO temellerini uyguladıktan sonra, sitenizi optimize etmeye ve sıralamanızda fark yaratacak şeyler üzerinde çalışmaya başlamaya hazırsınız.

Öncelikle, sitenizi bir sonraki seviyeye taşımak için kullanabileceğiniz bir dizi gelişmiş ipucu ve taktik paylaşmadan önce sayfaları ve yayınları optimize ederken SEO’ya nasıl yaklaşacağınıza bakmamız gerekiyor.

8. Anahtar Kelime Araştırma Yapın

Anahtar kelime araştırması olmadan, sitenizin içeriğini hangi anahtar kelimeler için optimize etmeniz gerektiğini bilemezsiniz. Aslında, anahtar kelime araştırması herhangi bir SEO projesinin başında gelmelidir. Site içeriğinizi ve sayfa optimizasyonunu planlamak için kullanılmalıdır.

Anahtar kelime analizi için kullanabileceğiniz bir çok araç bulunuyor. Semrush, Ahrefs, Ubersuggest bunlardan bazıları

Sitenizi sıfırdan optimize etmeye başlıyor veya yeni içerik oluşturuyor olun, sayfayı sıralamaya çalıştığınız anahtar kelimeleri bilmek önemlidir.

9. SEMrush SEO Yazma Asistanını Kurun ve Harika İçerik Oluşturun

Sitenizdeki içeriği oluşturmaya veya optimize etmeye başlamadan önce, SEO Yazma Yardımcısı eklentisini (Google Dokümanlar eklentisi olarak da bulunur) yükleyin. İçeriği yazarken (veya incelerken) eklenti, SEO dostu bir şekilde yazıldığından emin olmanıza yardımcı olur ve belirli bir anahtar kelime için Google’ın en iyi 10 rakibine dayanan öneriler ve analizler sunmaktadır.

Hedef anahtar kelimelerinizi girin ve sayfanızın içeriğini iyileştirmeye yönelik önerilerin bir listesini görmek için “öneriler alın” ı tıklamanız yeterlidir.

Belki de söylemeye gerek yok, ancak WordPress sitenizle Google’ın en üstünde yer almak istiyorsanız, harika içerik oluşturduğunuzdan emin olmanız gerekir.

Sıralama İçeriğini İnceleyin

Hedeflemeye çalıştığınız anahtar kelimeler için zaten sıralanan içeriği analiz etmek için biraz zaman harcamanız önemlidir. Zaten neyin sıralandığını anlamadan, içeriği körü körüne oluşturmaya başlayacaksınız.

İşte size daha iyi sıralamanıza yardımcı olacak içeriğe yaklaşırken ve yazarken becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmak için SEO için içerik oluşturma konusunda daha fazla bilgi veren harika bir kılavuz.

10. Sayfalar ve Yayınlar için Özel URL’ler Ayarlama

Varsayılan olarak, WordPress URL’yi oluşturmak için sayfanızın başlığını kullanır; bu bazen SERP’lerde urlin kesilebileceği anlamına gelir.

Diyelim ki ‘2020’de Satın Alınacak En İyi Telefonlar’ başlıklı bir içerik başlattınız. Kalıcı bağlantılarınızı nasıl ayarladığınıza bağlı olarak, muhtemelen bir https://domain.com/2020-de-satin-alinacak-en-iyi-telefonlar URL’siyle karşılaşacaksınız.

Ancak, içerikle hedeflediğiniz ana anahtar kelimenin “en iyi telefonlar” olduğunu biliyorsunuz. İyi haber şu ki, varsayılan URL’nin üzerine yazmayı ve sayfa için özel bir kalıcı bağlantı seçmeyi seçebilirsiniz.

“Düzenle” düğmesini tıklamanız yeterlidir; tercih ettiğiniz URL’yi girebilirsiniz.

11. Optimize Edilmiş Sayfa Başlıklarını Kullanma

Sayfanızın başlığı varsayılan URL’sini oluşturmanın yanı sıra, sayfa başlığı da H1 başlığınızı tanımlar. Bunun ne olduğunu bilmiyor musunuz?

Bir sayfanın H1 başlığı, sayfanızın hem kullanıcılara hem de arama motorlarına ne hakkında olduğu hakkında bağlam vermenin bir yolu olarak tasarlanmıştır. Bir kitabın başlığıyla aynı şekilde düşünün.

En iyi uygulamalar genellikle bir H1 başlığı (sayfanın başlığı) kullanılmasını gerektirir, ancak H2 – H6 başlıklarını da kullanmalısınız; İçeriğinize bir yapı kazandırır, ayrıca metni parçalara ayırır ve okumayı kolaylaştırır.

H1’iniz kitabın başlığıysa, H2’ler bölümlerdir ve sonraki etiketler alt başlıklar olarak işlev görür. Sayfa başlıkları, sayfanızın ana anahtar kelimesini ve varyantlarını dahil etmek için harika bir yerdir, ancak bunu abartmayın ve hiçbir zaman doğal olarak uymayan bir yere bir anahtar kelime eklemeyin.

Bir başlığı seçerek, stili ‘başlık’ olarak seçip türü seçerek içeriğinize H1 – H6 etiketleri ekleyebilirsiniz:

12. Başlık Etiketleri ve Meta Açıklamaları Oluşturun

Sayfanızın başlık etiketi, kullanıcılara ve arama motorlarına sayfanızın ne hakkında olduğunu söyler. Genellikle önemli bir sıralama faktörü olarak kabul edildir. Google arama sonuçlarında gördüğünüz tıklanabilir sayfa başlığın kaynağıdır.

Yoast, sayfanızın başlığını kullanarak sayfanızın başlık etiketini otomatik olarak ayarlar, ancak bunu geliştirmek ve sayfanızın başlığına eklemeyebileceğiniz anahtar kelimelerin varyasyonlarında çalışmak için bunun üzerine yazabilirsiniz.

Parçacık değişkenlerini kullanabilir, başlık etiketiniz olarak özel metin ekleyebilir veya her ikisinin bir karışımını kullanabilirsiniz.

Her sayfanın başlık etiketini nasıl optimize ettiğinize rehberlik etmek için anahtar kelime araştırmasını kullanın ve bu önemli sayfa öğesini nasıl yapılandıracağınız hakkında daha fazla bilgi için bu kılavuzu okuyun.

Meta açıklamalar doğrudan sıralama faktör değil fakat dolaylı yoldan CTR (tıklama oranı) için sitenizin organik performansını etkiliyor. Dikkat çekici açıklamalar yazmak için zaman ayırmaya değer (Meta açıklamalar herhangi bir uzunluk olabilir, ancak yaklaşık 160 karakterden sonra kısalır) Başlık etiketleriyle aynı bölüme meta açıklamalar ekleyebilirsiniz.

13. Dahili Bağlamayı Kullanma

Sitenizdeki farklı sayfalar arasında güncel alaka düzeyi oluşturmaya, harici bağlantılardan kazanılan değeri geçmek ve kullanıcıların verimli bir şekilde gezinmesine yardımcı olmak için içeriğinizde dahili bağlantı kullanmanız gerekir.

WordPress’teki diğer sayfalara dahili bağlantılar eklemek gerçekten basittir. Tek yapmanız gereken, bağlamak istediğiniz metni vurgulamak (bu, bağlantınızın bağlantı metni olacaktır) ve araç çubuğundaki ‘bağlantı’ düğmesini tıklamaktır; bu, daha sonra bir URL yapıştırmanıza veya sayfanızdaki sayfaları aramanıza olanak tanır.

14. Görüntüler için Optimize Edilmiş Dosya Adlarını Kullanın

İçeriğinizde resim ve zengin medya kullanıyor olmalısınız. Backlinko yaptığı çalışmasında bir sayfada en az bir resim kullanmakla sıralamalar arasında bir korelasyon buldu.

Yararsız bir dosya adına sahip bir ekran görüntüsü veya resim yüklemek çok kolaydır ve her zaman dikkat ettiğimiz bir şey değildir, ancak dikkat etmeliyiz.

WordPress medya kitaplığına bir resim yüklemeden önce, optimize edilmiş dosya adları kullandığınızdan emin olun; bu, bir sayfaya daha fazla bağlam verilmesine yardımcı olur. Büyük bir köpek yatağının görüntüsü için /image123.jpg yerine, /large-dog-bed.jpg dosyasını kullanın. Basit; görüntünün dosya adının gösterdiklerini yansıttığından emin olun.

Görüntüleri yüklendikten sonra yeniden adlandırmanız gerekirse, nasıl yapılacağı burada açıklanmıştır.

15. Görüntülere Alternatif Metin Ekleme

İçeriğinizdeki resimleri kullanırken, her birine alternatif metin eklediğinizden emin olun. Alt etiketleri yalnızca, ekran okuyucularla görme engelli kullanıcılara yardımcı olmak için web erişilebilirliği ilkesi olmakla kalmaz, aynı zamanda arama motorlarına içerik ve görüntülerin açıklamasını verir.

Alternatif etiketlerinizin, görüntünün gösterdiği şeyin net bir açıklamasını yansıttığından emin olun. ‘Bloklar’ menüsünün ‘Görüntü Ayarları’ bölümünde WordPress içindeki herhangi bir görüntüye alternatif metin ekleyebilirsiniz:

Alternatif metninizi nasıl yazdığınızı dikkatlice düşünün. Resminiz buysa: Yalnızca ‘telefonlar’

varsayılan yapmak yerine ‘iphone 11 telefonlar’ gibi alternatif metinler kullanın. Mümkün olduğunca açıklayıcı olun ve her görüntü için benzersiz alternatif metin kullanın.

Gelişmiş WordPress SEO İpuçları: Site Performansınızı Bir Sonraki Düzeye Taşıyın

Yukarıdaki ipuçlarını ve tavsiyeleri takip ederseniz, WordPress SEO’nun temellerini oldukça hızlı bir şekilde öğrenebileceğinizi göreceksiniz. Bu adımları, oluşturduğunuz her sayfa ve gönderi için bir kontrol listesi olarak düşünün ve yanlış gitmek için mücadele edeceksiniz.

Ancak, sitenizin performansını artırmak ve rakiplerinizin üzerinde yer almasına yardımcı olmak için yapabileceğiniz diğer şeyler nelerdir? İşte kullanmanız için bir dizi gelişmiş WordPress SEO taktikleri;

16. Site Hızını Artırmak için Bir Önbellek Eklentisi Yükleme

WordPress güçlü bir performans sunsa da, özellikle bir sitenin hızının güçlü bir sıralama faktörü olduğunu düşündüğümüzde, neredeyse tüm sitelerin site hızında yapabileceği iyileştirmeler vardır.

Sitenizin hızını artırma konusunda çok teknik bilginiz olmayabilir, ancak bunu artırmanın en etkili yollarından biri, yazılarınızı ve sayfalarınızı statik dosyalar olarak önbelleğe almak için bir önbellek eklentisi kullanmaktır. Bu statik dosyalar, her seferinde dinamik olarak oluşturulmak yerine kullanıcılarınıza sunulur ve sitenizin performansı önemli ölçüde artırabilir.

WordPress, W3 Total CacheWP Super Cache veya Cache Enabler’ın kullanılmasını önerir .

17. Görüntüleri Optimize Edin

Sitenizin hızını ve performansını artırmanın bir diğer kanıtlanmış yolu, görüntülerinizi optimize etmektir, çünkü bunlar yavaş hıza katkıda bulunan en yaygın şeylerden biridir.

İçeriğinizde çok sayıda resim ve zengin medya kullanıyorsanız, sayfanın boyutu belirgin şekilde artabilir, ancak bunun nedeni genellikle görüntülerin gerektiği gibi optimize edilmemesidir. Yaygın bir görüntü sorunu, görüntünün gerçekte gösterileceğinden çok daha büyük olanı kullanıyor – bu, görüntünün optimize edilmediğinin bir işaretidir.

WordPress sitenizin tüm medya kitaplığını ve Smush eklentisini kullanarak gelecekte yükleyeceğiniz tüm görüntüleri hızla optimize edebilirsiniz.

18. Noindex Etiket Sayfaları ve Diğer Düşük Değerli İçerik

WordPress, kategoriler ve etiketler dahil olmak üzere bir dizi farklı sayfa sınıflandırması kullanır. Kategoriler, özellikle içeriğileri gruplarken işimize yarar:

Örnek: Bir tarif koleksiyonu başlattınız ve farklı mutfaklar için kategoriler kullanmak istiyorsunuz.

Etiketler daha küçüktür ve genellikle belirli konulara odaklanır.

Örnek: Bir tarif için kullanabilecek etiketler; parmesan peyniri, makarna ve tereyağı.

Etiketler, zaten sitenizde olmayan kullanıcılar için nadiren kullanışlıdır. SEO açısından bakıldığında, bu sayfalar nadiren değerli bir şey sunar ve genellikle bu sayfaların dizine eklenmesini ve Google’dan trafik göndermesini istemezsiniz (trafik kalitesi düşüktür).

Aynı şey, WordPress’in kullandığı medya sayfaları ve diğer yazı biçimleri için de geçerlidir. Genellikle, bunların Google tarafından dizine eklenmesini istemezsiniz ve doğrudan ‘noindex’ etiketlerini doğrudan Yoast içine ekleyebilirsiniz .

Şuraya gidin: SEO > Arama Görünümü > Kategoriler

Burada, sınıflandırma türünün arama sonuçlarında gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz.

Google’ın dizine eklemesini istemediğiniz tüm sınıflandırmalar, içerik türleri veya arşivler (başka bir sekmede bulunur) için ‘hayır’ı seçtiğinizden emin olun.

Burada başka bir not olarak, ‘Medya’ sekmesine gidin ve ‘Ek URL’leri ek dosyanın kendisine yönlendirilsin mi?’ Bu seçenek, Yoast’ta ayrı ek URL’lerinin dizine eklendiği bir sorunun önlenmesine yardımcı olduğu için evet olarak seçilmiştir .

19. Sayfalarınızı Şema ile İşaretleyin

Şema işaretlemesi, içeriğinize ve verilerinize bağlam ekleyerek SEO çalışmalarınızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Google’ın içeriğinizi anlamasına, farklı ve kullanışlı şekillerde sunmasına yardımcı olur ve arama deneyimini geliştirir.

Basitçe ifade etmek gerekirse, sayfalarınıza şema ekleyerek, yalnızca daha yüksek sırada değil, aynı zamanda sayfanız gösterim aldığında da tıklama alma olasılığınızı artırırsınız.

Yoast, sitenizdeki her yazı veya sayfa için tam yapılandırılmış bir veri grafiği oluşturulur, ancak WordPress içindeki belirli blokları işaretlemek isteyebileceğiniz durumlar vardır. Yeni bir blok oluşturduğunuzda,  ‘Yoast Yapısal Veri Blokları’ seçerek yapabilirsiniz .

20. ‘Son Güncelleme’ Tarihlerini Kullanın

Her zaman güncel ve alakalı olduğundan emin olmak için içeriğinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekir.

Bir öneri, içeriğiniz en son güncellendiğinde kullanıcılara ve arama motorlarına göstermek için ‘son değiştirilme tarihi’ veya ‘güncelleme tarihi’ bilgisini kullanmaktır. WP Last Modified Info eklentisini kullanarak WordPress sayfalarınıza ve yayınlarınıza son değiştirilen / güncellenen bilgileri kolayca ekleyebilirsiniz .

Son Notlar

WordPress’in en SEO dostu CMS’lerden biri olduğunu ve bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri olduğunu savunmuyor. Sadece kullanıcı dostu değil, aynı zamanda sadece birkaç harika eklenti kullanarak bir dizi SEO taktiği uygulamak kolaydır.

Related Posts